BESPLATNA DOSTAVA Za narudžbe iznad 100 KM

Besplatna dostava Za narudžbe iznad 100 KM

0 Korpa

Kapi Srijemuša

Na stanju

Biljka poznata i kao ubica otrova.

Odaberi pakovanje:
9.00 KM
Srijemuš potiče od latinske riječi "ursus" što u prevdu znači medvjed, pa je ova biljka u narodu poznata i kao medvjeđi luk. Srijemuš sadrži etarsko ulje koje je bogato alinom, izoaliinom i drugim jedinjenjima sa sumporom. U mladim listovima ima 20-50 mg. vitamina C i oko 7% karotena. Zahvaljujući svom sastavu ima širok spektar primjene u očuvanju ljudskog zdravlja, a noročito je dobar kod problema sa: snižavanjem krvnog pritiska, smanjuje količinu lipida, smanjuje količnu triglicerida i holesterola, poboljšava cirkulaciju, ima antimikrobno djelovanje (prevencija i ubrzavanje liječenja infekcija), izuzetno djeluje na očuvanje kardiovaskularnog sistema uopšte.

Srijemuš djeluje kao antioksidans na način da veže slobodne radikala i izbacuje ih iz ćelija organizma, pomaže kod prehlada, jer ima baktericidno i antivirusno djelovanje, štiti od arteroskleroze.
Koristi se i na načn da stimuliše rad želuca i crijeva na bolji rad i peristaltiku, uspješno se primenjuje kod hematoma i otvorenih rana koje teško zacijeljuju te pomaže da se lakše izluči višak sluzi iz pluća pa se tako omogućuje iskašljavanje i lakše disanje.

Način upotrebe:

Dodaj ocjenu

Recenzije kupaca

Budite prvi koji će ostaviti komentar za ovaj artikal

Ocjena


0%
0%
9%
0%
0%

Povezani proizvodi

Povezani proizvodi