BESPLATNA DOSTAVA Za narudžbe iznad 100 KM

Besplatna dostava Za narudžbe iznad 100 KM

0 Korpa

Kurkuma

Na stanju

Napraviti ćeš pravi izbor kako god da koristiš kurkumu, da li kao začin ili ČUDOTVORAN lijek.

Odaberi pakovanje:
2.00 KM

Poznata i kao indijski šafran osim što je aromatični začin u prahu koji se najviše koristi u južnoazijskoj i bliskoistočnoj kuhinji, kurkuma je i prirodni antiseptik, antioksidans i protuupalno sredstvo koja se koristi za ublažavanje bolova, glavobolja, želučanih i probavnih tegoba i artritisa.


Ali, daleko su važnije studije koje pokazuju da kurkuma može pomoći u usporavanju rasta stanica raka i smanjiti rizik od raka dojke, debelog crijeva, prostate i dječije leukemije. Kurkuma također može pomoći u prevenciji Alzheimerove bolesti. Prah kurkume bogat je vitaminima C, B3 i mineralima.


Osobe koje ju koriste, svjedoče o smanjenju problema sa kostima i zglobovima. Svakodnevno uzimanje jedne i po kašikice kurkume može smanjiti upalna stanja kao što su reumatoidni artritis, osteoartritis i astmu. Kurkuma se godinama koristi u Indiji kao proizvod za uljepšavanje i vjeruje se da pomaže kožnim bolestima od akni do ekcema i rosacee. Također je odličan način za pomlađivanje kože! 


Pozitivan učinak na zdravlje može se očekivati konzumiranjem samo jednog grama kurkume dnevno u trajanju od tri mjeseca. Kurkumu možeš dodati u pripremljena jela ili ju dodati u jogurt, pomiješati sa vodom i medom, u kašama itd. Apsorpcija kurkumina iz kurkume se dokazano može povećati uz istovremenu konzumaciju piperina iz bibera, pa se preporučuje kombinirati biber i kurkumu kod začinjavanja jela.

Dodaj ocjenu

Recenzije kupaca

Budite prvi koji će ostaviti komentar za ovaj artikal

Ocjena


0%
0%
9%
0%
0%