BESPLATNA DOSTAVA Za narudžbe iznad 100 KM

Besplatna dostava Za narudžbe iznad 100 KM

0 Korpa

Amarant

Na stanju

Žitarica ZLATA vrijedna, nepresušan izvor nutrijenata. Uz to je mala proteinska bomba.

Odaberi pakovanje:
1.75 KM

Ova je žitarica slična kvinoi, ne sadrži gluten i veliki je izvor proteina. Pogodna je za vegane, bezglutenske režime ishrane, kao i za osobe koje su na dijetama ili paze na unos kalorija. Zbog visokog udjela vlakana daje osjećaj sitosti, regulira probavu i pomaže u procesu mršavljenja.


Obiluje bjelančevinama, zdravim masnim kiselinama, sadrži minerale kao što su kalij, bakar,magnezij, fosfor, mangan, vitaminima A, B6, K i C, folnom kiselinom i ribboflavinom.


Mogu je koristiti djeca i dojenčad, čime razvijaju otpornost na infekcije. Preporučuje se ženama kako bi ojačale kosti i nadoknadile željezo u krvi. Zbog obilja folne kiseline preporučuje se u trudnoći. Štiti od pobačaja i sprečavva rizik od oštećenja mozga i neurane cijevi kod novorođenčadi.


Čuvajte amarant u zatvorenim plastičnim ili staklenim posudama na hladnom i suhom mjestu. Priprema se na način da se pomiješa sa vodom u omjeru 1:3, kuha se 15-20 minuta. Razmuti se viljuškom i spremno je za konzumiranje. Koristi ju kao zamjenu za rižu, za pripremanje obrok salata, kao prilog ili samostalno jelo.

Dodaj ocjenu

Recenzije kupaca

Budite prvi koji će ostaviti komentar za ovaj artikal

Ocjena


0%
0%
9%
0%
0%